HOE HET UITEINDELIJK ALLEMAAL BEGON:

M.K.K.V. De Moesjkes bestaan dit jaar 22 jaar, een magisch getal in carnavalmiddens. Een gepast moment voor het openen van een website. In die 11 jaar hebben twee voorzitters het leiderschap op zich genomen: Danny, beter gekend als Knupp en nu voor het tiende jaar leidt Bart, (Den Beeck), deze groep.

Het carnavalsprookje begon in februari 1991: toen enkele vrienden op het idee kwamen om een carnavalgroep op te richten, na enkele jaren alleen verkleed naar de roze zondagstoet te gaan. Het liep in het begin niet van een leien dakje zodat het idee uitgesteld werd voor een jaar. In 1992 was het dan zover. Onder impuls van Jimmy en Carre werd M.K.V. De Moesjkes geboren. Naar de keuze van onze naam moesten we niet lang nadenken, we leidden hem af naar ons bekend stamcafé: Moesj. Ons resultaat mocht gezien worden en we eindigden op de 23° plaats op 33 groepen. Van de 20 leden van toen zijn er nog altijd 7 van de partij. De groep is uiteindelijk geëvolueerd naar een leden aantal van 45, groot en klein. De groep wordt geleid door voorzitter Beeckie. Hij wordt uitstekend bijgestaan door de bestuursleden: Jimmy, Carre, Moesj, Gert, Cindy, Sofie, Kristof en Steven en alle andere leden.

Gedurende die 22 jaar hebben we steeds ons zelfde motto behouden: “Meedoen is belangrijker dan winnen”. Plezier beleven in en na de stoet dragen we hoog in het vaandel. Onze resultaten in de roze zondagstoet situeren zich dan ook niet meteen in de voorste regionen. Ons beste resultaat, de 18° plaats, behaalden we in 1992 en vorig jaar. Ons “slechtste” resultaat behaalden we in 1999, we eindigden voorlaatste op de 37° plaats. Na zes jaar is er wat veranderd in onze naam en dit naar aanleiding van de keizerlijke titel van de Carre in ons eigen Miërbeek. Zodat we nu spreken van M.K.K.V. De Moesjkes (Miërbeekse Keizerlijke Karnaval Vereniging).

U begrijpt M.K.K.V. De Moesjkes in die 22 jaar uitgegroeid is tot een begrip in het carnavalgebeuren in en rond Ninove.

In 2003 zijn er een paar veranderingen gebeurd bij de Moesjkes … Na 12 jaar geeft Bart Beeckmans (“Don Beeckie”) het voorzitterschap door aan Christophe De Bolle (“Den Bolle”). Die gaf het op zijn beurt zijn voorzitterschap weer door aan Kristof Decat (“Den Tito”). Den Tito besliste dan ook in 2009 van zijn voorzitterschap door te geven aan onze huidige voorzitter Els Michiels.